Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σε Μητρόπολη και Φανάρι : εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στις 7 Αυγούστου


Ενενήντα τρεις εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα, έχουν προγραμματιστεί και φέτος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Δευτέρα στις 7 Αυγούστου, που είναι αφιερωμένη στην αυγουστιάτικη πανσέληνο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, προσκαλεί όλους να απολαύσουν το ...
ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας δύο παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα:
1) Ο αρχαιολογικός χώρος αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα της αρχαίας Μητρόπολης στις 21:30 θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με τον τίτλο: «Μελωδίες κάτω από το φως του φεγγαριού με πιάνο και φωνή». Θα είναι μια βραδιά γεμάτη μουσική με μοναδικό σκηνικό τα κατάλοιπα του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα και φόντο το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Γνωστές άριες από όπερες και κλασικούς συνθέτες και ερμηνευτές μαζί με αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων συνθετών και έντεχνα τραγούδια υπόσχονται να μας ταξιδέψουν μουσικά.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Πηνελόπη Κοντοκώστα, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Παρακολουθεί εδώ και τρία χρόνια μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Καρδίτσας Ευθυμιάδης. Ασχολείται με το κλασικό τραγούδι και έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Στο έντεχνο τραγούδι ερμηνεύει ο Σεραφείμ Παπακώστας, φοιτητής του ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής και του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικών και ασχολείται με το τραγούδι εδώ και τέσσερα χρόνια. Στο πιάνο συνοδεύει η Γιούλη Αγιώτη, η οποία έχει αναλάβει και την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος. Κάτοχος πτυχίου και διπλώματος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών, ταυτόχρονα απόφοιτος του Τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας, του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, με ειδίκευση τη Ρώσικη Γλώσσα, και κάτοχος master στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικών συνόλων και διεύθυνσης χορωδίας. Τέλος, έχει συνοδεύσει πιανιστικά χορωδίες σε φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την επιμέλεια και παρουσίασή τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Δήμου Καρδίτσας και του Βασίλειου Τσικρικά για τον ήχο και τον φωτισμό. Ώρες λειτουργίας του χώρου από τις 20:00 έως 24:00.

2) Στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα «Απόηχος» σε συνδιοργάνωση της ΕΦΑ Καρδίτσας και του Δήμου Μουζακίου. To μουσικό συγκρότημα απαρτίζεται από τους: Ρίτσα Πέτσα και Άρη Φαλιάγκα (τραγούδι), Άγγελο Παλαπέλα (πιάνο), Ηλία Παλαπέλα (κιθάρα) και Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι). Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει έντεχνο ελληνικό τραγούδι αφιερωμένο στο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ώρες λειτουργίας του χώρου από 20:00 έως 24:00.


Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, εκτός από ψυχαγωγία θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα στα κατάλοιπα του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου του τόπου μας και να γνωρίσουν το ιστορικό παρελθόν του.

Πληροφορίες : 2441061564/79832
email : efakar@culture.gr
https://www.facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas
http://ldepka.culture.gr/ youtube: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου